В 10:00 часа пред Паметника на незнайния войн в София

...
В 10:00 часа пред Паметника на незнайния войн в София
Коментари Харесай

МВР отбелязва професионалния си празник с водосвет


В 10:00 часа пред Паметника на незнайния войник в София стартира тържественото честване във връзка професионалния празник на Министерство на вътрешните работи.

Направен бе церемониален водосвет на знамената.

По-късно през днешния ден в Борисовата градина ще има демонстрации на уменията на спецчасти, пожарникари и водачите на служебни кучета и коне. Може да бъде забелязана и най-интересната техника, която чиновниците на Министерство на вътрешните работи употребяват.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов поздрави чиновниците за празника. "Полицаите и чиновниците на сигурността са гръбнакът на обществото. В продължение на 140 години Министерство на вътрешните работи е поръчител за одобряване опазването на българската държавност, националната сигурност и публичния ред” уточни той.

Според него ведомството съхранява традициите за дълг и работа в работа на обществото. „ Динамичното време, в което живеем, слага пред нас нови провокации. Изисква да прилагаме предпазен метод, да предвиждаме рисковете и заканите на всички равнища, с цел да осъществим дилемите, които ни е сложило обществото и да отговорим на техните упования “, съобщи Маринов. По думите му това непрестанно усъвършенства уменията на чиновниците.

„ Полицаите, дружно със чиновници на други служби от системата за сигурност, са гръбнакът на обществото. Пожарникарите с професионализъм и безрезервност пазят живота и здравето на обществото “, означи вътрешният министър. Според него друга значима задача, която чиновниците на Министерство на вътрешните работи извършват сполучливо, е опазването на външната граница на Европейски Съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР