В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства

...
В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на Научно-индустриална лаборатория Индустрия 2030

В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва на откриването на Научно-индустриална лаборатория „ Индустрия 2030 “ RILab i2030.

Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Лабораторията се намира в Института по Информационни и информационни технологии (бл.2). Целта на RILab i2030 е да реализира цифровата интеграция на науката, бизнеса и образованието, като даде поддръжка за научноизследователска и развойна активност за дребни и междинни предприятия и високотехнологична промишленост с услуги за научни проучвания и образование. Лабораторията се разкрива в поддръжка на Стратегията за умна специализация та София.

RILab i2030 интегрира съществуващите запаси на университетски, високотехнологични и новаторски сътрудници: Институт по осведомителни и информационни технологии - Българска академия на науките, Институт по механика – Българска академия на науките,Фесто ЕООД България, DAVID Holding Co. / SpaceCAD Ltd.,AMG-Technology,Nano Tech Lab Ltd.,Софийска лаборатория за нововъведения SofiaLab (Столична община). Стратегически сътрудник на консорциума е и СОАПИ (Столична община).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР