В 1 часа местно време в Маракеш започва силен трус.

...
В 1 часа местно време в Маракеш започва силен трус.
Коментари Харесай

„До нас падаха отломки, жена започна да ражда“: Свидетелски разказ за труса в Мароко

В 1 часа локално време в Маракеш стартира мощен трус. По това време Радмила Петрова се намира в един от хотелите в остарелия град, а сега, в който чува тътена, стартира да бяга.

Чу се пронизителен тон, който ни подсказа и за това, което ще последва. Това описа в ефира на Euronews PrimeTime Петрова.

Тя изясни, че дружно с околните си са почнали да тичат, с цел да доближат улицата преди началото на труса.
Не знаех какво да направя, тъй като аз знаех, че ще последва трус, а улиците тук са отвред заобиколени от здания и там няма да бъде безвредно. Докато бягахме към улицата започнаха да падат парчета, имаше доста прахуляк и беше замъглено.
Сънародничката ни описа още, че в суматоха са тичали и е щастлива и признателна, че синът ѝ също е добре. Местните поданици също са били в потрес от протичащото се в първите минути на труса и са стояли неподвижно без да знаят какво да създадат, описа Петрова. Спасили са се, тъй като от лабиринта от здания в последна сметка са стигнали до малко площадче, което е било една от дребното безвредни точки по време на мощното земетресение.

Радмила и сина й съумяват да отидат до летището, което по това време е цялостно с туристи, евакуирали се, хиляди обаче остават под руините.

Още от нейния роман вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР