В 09:00 ч. в 65-та аудитория в Ректората на Софийския

...
В 09:00 ч. в 65-та аудитория в Ректората на Софийския
Коментари Харесай

Какво се падна на кандидат-студентите на изпита по история в СУ

В 09:00 ч. в 65-та публика в Ректората на Софийския университет  " Св. Климент Охридски " започна кандидатстудентският изпит по история на България от първата изпитна сесия. Милен Къчев от София изтегли вид 2 на теста и двете тематики, от които са избрали да пишат явилите се на изпита по история на България:  " Паисий Хилендарски и неговото дело " и " Златният век на българската просвета (краят на IX - началото на X век). Творци и достижения ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Общо 957 са кандидат-студентите са подали заявки за явяване на изпита.
 
Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала претендентите и изразила увереността си, че всички са готови и ще показват чудесно себе си и своите учители, и наесен ще бъдат студенти на 130-годишната Алма матер.
 
Деканът на Историческия факултет и ръководител на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е честитил Цветница и е поискал триумф на претендентите.
 
Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след сполучливо положен изпит по история, са: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Публични осведомителни системи; Философия (на британски език); История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; История и политика на Балканите; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална учебна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо образование и спорт.
 
С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността " Право ", а с изпит по история на България и с изпит по британски, немски, френски, испански, италиански или съветски език (по избор) - за специалностите " Международни връзки " и " Регионално развиване и политика ".
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР