В 07.20 часа е получен сигнал на тел. 112 за

...
В 07.20 часа е получен сигнал на тел. 112 за
Коментари Харесай

Теч на газ от цистерна евакуира гара Славяново

В 07.20 часа е получен сигнал на тел. 112 за зародил теч на газ пропан-бутан от цистерна на спряла за постоянна инспекция на гара "Славяново ", община Попово, товарна влакова комбинация, която е пътувала в посока София.

Своевременно на мястото на случая са пристигнали екипи на РСПБЗН-Попово. Движението на МПС в сектора от с. Медовина до с. Славяново е било краткотрайно прекратено и се е регулирало от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Незабавно са били евакуирани работещи на жп гара "Славяново " или намиращи се там жители, както и живеещите в къщите наоколо.

Благодарение на бързите и способени професионални дейности на чиновниците на пожарната приключването на газ е прекратено. По първични данни то е породено от техническа нередовност в една от цистерните. Няма потърпевши хора.

Направените от дошъл на място екип на РДПБЗН-Търговище със профилирана техника за химическа отбрана замервания на въздуха сочат, че в него няма повишени равнища на пропан бутан и няма заплаха за жителите.

Движението на МПС в упоменатия сектор, както и на изчакващите поради случая на прилежащи гари влакове, към този момент е възобновено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР