В 07:00 часа утре продължава издирвателната акция за телата на

...
В 07:00 часа утре продължава издирвателната акция за телата на
Коментари Харесай

Най-рано след седмица чакат да изплуват телата на рибарите

В 07:00 часа на следващия ден продължава издирвателната акция за телата на двамата риболовци Ивелин Тодоров и Петър Петров, които са в неопределеност от три дни, осведоми Флагман.бг. Екипите на Гражданска отбрана, ОД на Министерство на вътрешните работи, ИАРА и Община Бургас не откриха следи от двамата.

Проверката със сонар върви доста постепенно, тъй като площта на езерото е огромна – 39 км, водолазите също интензивно се включиха, необикновен прогрес обаче няма.

От три дни не е спирало търсенето с дрон, доброволци с коне към този момент обиколиха голяма част от Мандра, само че и те не откриха телата на двамата изчезнали мъже.

Акцията към този момент не е избавителна, а издирвателна – за установяването на телата.

Засега главната догадка е, че са на морското дъно. Ивелин е носел неопренов костюм, който евентуално се е напълнил с вода и е сега е „ закотвил “ тялото му на дъното.

Петър Петров е бил с дебели ватирани облекла. Предполага се, че неговото тяло ще „ изплува “ на брега по-скоро, само че прогнози към този момент е мъчно да се дадат.

Според участници в издирвателната интервенция телата на двамата може да излязат в най-хубавия случай след седмица, а в най-лошия – след 40 дни.

Не е изключено един от тях да е паднал от надуваемата лодка, а другият да се е опитал да го избави.

Проверява се дали телата им не са заплетени в мрежи. Заради солидното наличие на служители на реда бракониерите се изпариха от езерото от три дни и нарушителите не смеят да се появят, с цел да си извадят такъмите.

В същото време стана ясно, че нито Петър, нито Ивелин са имали формирани актове за бракониерство до този миг.

По всичко наподобява обаче, че двамата са били закононарушители преди три дни, когато са влезнали в езерото, с цел да извършат нощен лов на риба по време на възбрана.

Засега това е главната версия, само че се ревизират и други хипотези, свързани с изгубването на Петър и Ивелин – чисто престъпни. Разпитани са голям брой очевидци и се цели да се откри какво са правили в последните си часове двамата мъже.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР