В 00:44 часа настъпи астрономическото лято. Днес облачността ще е

...
В 00:44 часа настъпи астрономическото лято. Днес облачността ще е
Коментари Харесай

Променлива облачност, а следобед и с валежи в първия ден на лятото


В 00:44 часа настъпи астрономическото лято. Днес облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време. Преди обяд над Рило-Родопската област и североизточните региони, а в следобедните часове на доста места в Южна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

Атмосферното налягане ще бъдe по-ниско от междинното за месеца и денем още малко ще се намали.

В планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, преди обяд основно в Рило-Родопската област, а в следобедните часове и над останалите планини. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18 градуса, на 2000 метра – към 10.

Над Черноморието ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността и краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър, като в следобедните часове ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 20-22, на север от н.Калиакра към 18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР