В 00:20 часа на 31 март първият шенгенски полет на

...
В 00:20 часа на 31 март първият шенгенски полет на
Коментари Харесай

България в Шенген: 20 минути след полунощ на 31 март каца първият шенгенски полет на летище София

В 00:20 часа на 31 март първият шенгенски полет на летище София ще бъде от Неапол на една от нискотарифните самолетни компании. Това излиза наяве от.

Веднага след идването на летището, всички пасажери от полета ще си вземат багажа и ще изоставен летището без да минават през паспортна инспекция от граничните управляващи.



От последния ден на март влиза в действие отпадането на гранична инспекция за България и Румъния по въздух и вода с държавите-членки на Шенгенското пространство. Официално денят ще бъде маркиран сутринта на 31 март с посрещане на аероплан от Берлин.

Заминаващите пасажери също няма да минават паспортна инспекция. Процедурата при тях е чекиране на багажа, след което би трябвало да минат наложителната инспекция за сигурност, чекиране на бордната карта и качване на самолета.



Първият шенгенски полет на ще бъде в 01:25 часа от Берлин. Официалното отбелязване на деня ще бъде преди обяд с посрещане на аероплан от немския град Меминген.



На отварянето на границите ще бъде в 10:20 часа с посрещане на полет от полския град Краков.



фотоси: БГНЕС, БТА/Архив

Летище София има подготвеност за делене на пасажерите от и за страни в Шенгенското пространство, както и други страни.

В 03:00 часа на 31 март в България се вкарва лятното часово време, когато часовниците се реалокират с 1 час напред и тогава ще стане 04:00 часа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР