Узбекистан работи усилено, за да привлече посетители в страната, откакто

...
Узбекистан работи усилено, за да привлече посетители в страната, откакто
Коментари Харесай

Ски курортът за повече от 100 милиона, но с лифт карти за по-малко от 10 долара

Узбекистан работи интензивно, с цел да притегли гости в страната, откогато Ислам Каримов, автократичният президент на страната, почива през 2016 година Появата на високоскоростен трен, безвизовото влизане и прибавянето на доста обекти в страната в списъйа на ЮНЕСКО за международно завещание накараха доста туристи да се стичат в страната когато и да е от годината. А в този момент петролният милиардер Равшан Убайдулаев се надява да ни убеди да отидем там и през зимата на ски.
 Trojena, Neom, Саудитска Арабия и проектите на страната за основаване на ски курорт
В какво Саудитска Арабия ще влага милиони

Плановете на страната за основаване на ски курорт навън

Amirsoy е първият и единствен ски курорт в Узбекистан, който по нищо да не отстъпва на западноевропейските. Тази невероятна дестинация е плод на въображението на един милиардер, който е харчи милиони долари, с цел да я осъществя. Тук картата за въжен превоз обаче коства към 10 $, хеликоптери ни чакат, с цел да мо качат в планините и най-важното от всичко е, че снегът е с неповторимо качество: лек, бухнал и изсъхнал до кости.

Над 100 милиона $ коства на Равшан Убайдулаев да трансформира непокътнат, съвсем непрогледен сектор от този диапазон в ски курорт по западен стандарт за малко по-малко от две години. " Нямаше път, нямаше вода, нямаше електричество - нищо ", споделя Убайдулаев. Днес обаче има пет поддържани писти с прелестни лифтове, влекове и първокласно изглеждащо ски населено място с места за настаняване и места за хранене.

Всичко това, съгласно него, поради решение, което в миналото взима, с цел да потуши страха си от височини - като кара ски. След сполучлива поредност от пътувания до съветските курорти, издигнати за Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, той осъзнава, че Узбекистан не може да се похвали с почтени ски дестинации. Така Убайдулаев стартира да мисли какво може да направи. Това се случва през 2017 година

Сега през първия си сезон Amirsoy посреща до 6000 гости дневно. Повечето от тях даже не са скриори, а туристи, пристигнали поради завладяващите гледки или да се разходят с моторни шейни. Наистина ски културата в Узбекистан не съществува. Но Убайдулаев се обзалага, че откакто хората видят Amirsoy, те ще се върнат с готовност да се научат да карат ски.

 Юнгхолц - австрийското ски село, заклещено в неверната нация
Aвстрийското ски село, заклещено в неверната нация

Юнгхолц, за който малко на брой са чували

А всички туристи, които идват от целия свят, би трябвало да знаят, че пистите и гледките по нищо не отстъпват на тези в Европа. Фактът, че достъпът до тях е толкоз на ниска цена - към 10 $ дневно, прави Amirsoy в Узбекистан една в действителност завладяваща ски дестинация. Струва си да я проверим още идната година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР