Уязвимостите Spectre и Meltdown създадоха нови проблеми за производителите на

...
Уязвимостите Spectre и Meltdown създадоха нови проблеми за производителите на
Коментари Харесай

Искат да съдят AMD за скриване на информация за хардуерната уязвимост Spectre 2

Уязвимостите Spectre и Meltdown сътвориха нови проблеми за производителите на чипове. Две юридически компании обявиха за желанията си да подадат правосъден иск против AMD. Обвиненията са, че производителят не е разкрил информацията за това, че нейните процесори също са уязвими от Spectre 2, макар че е знаел за казуса.
В началото на годината AMD съобщи, че нейните процесори не са наранени от хардуерната накърнимост Meltdown. Що се отнася до Spectre , компанията сподели, че нейните процесори са уязвими към Spectre 1, само че този проблем може да бъде решен посредством възобновяване за операционните системи. Ще се отнася до Spectre 2, производителят разгласи за „нулев риск при потреблението на чиповете“.



Според юристите, казусът е в това, че бяха излъчени две несъгласувани отзиви на топ-мениджъри на AMD по отношение на уязвимостта Spectre 2. В началото на годината се е твърдяло за нулев риск, а на 11 януари 2018 година, компанията заяви за „почти нулев риск“. От логическа позиция „почти нулев риск“ не е същото, като „нулев риск“ и юристите смятат, че потребителите са били заблудени.

AMD отговори на правосъдните искове и сподели, че тези обвинявания не заслужават внимание и че компанията уверено ще се пази от сходни голословни искания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР