Уволниха служителя в Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Уволниха служителя в Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Уволниха служителя в РИОСВ-Враца, който пусна бомбата със серовъглерода в Химко

Уволниха служителя в Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца Георги Караиванов, който пръв даде публичност на казуса със серовъглерода в „ Химко “, научи BulNews.bg.
Мотивът в заповедта е редуциране на щата. Уволнението обаче не е изненадващо предвид на обстоятелството, че Караиванов популяризира вътрешна информация, с която разполага, с помощта на работата си. Според длъжностната характерност на всеки, който работи в сходна институция, той няма право да разгласява сходни проблеми, без експлицитното единодушие на своя шеф.
Припомняме, че точно Караиванов пусна бомбата, която взриви цяла България. Ескпертът в Регионална инспекция за опазване на околната среда разгласи, че на територията на някогашния торов цех във Враца компанията на депутата от ГЕРБ Станислав Попов – „ Камибо “, съхранява 110 тона серовъглерод. След това цялата локална и централна власт изпадна в пояснителен режим.
Към момента рисковото вещество към момента не е извозено от града, въпреки компанията да бе глобена и задължена да го направи.
Караиванов е вторият човек, който напуща РИОСВ-Враца след абсурда. Малко след разкритието от шефския стол стана шефът на екоинспекцията Цветинка Нейкова. Тя бе пенсионирана след изненадващо посещаване в отрасловото министерство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР