Уволненият вчера от Висшия съдебен съвет главен прокурор Иван Гешев

...
Уволненият вчера от Висшия съдебен съвет главен прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Фиаско: Гешев си тръгна посърнал и посрамен от Страсбург

Уволненият през вчерашния ден от Висшия правосъден съвет основен прокурор Иван Гешев излезе очевидно бледен от Европарламента, където отиде с гръмовната поръчка да прави " значими разкрития за корупцията в България по високите етажи на властта ". Визитата му в Страсбург обаче се оказа тотално крушение, а Гешев не предизвика никакъв интерес у евродепутатите.

Европейската национална партия, в която членува ГЕРБ, се опита да анулира чуването му, под претекст че към този момент не е основен прокурор, само че въпреки всичко той бе позволен да приказва пред евродепутати от работна група за наблюдаване на върховенството на закона. Репортери не бяха позволени вътре.

На излизане от залата Гешев сподели сбито пред група български репортери в Страсбург, че чака да види дали президентът ще издаде декрет за освобождението му, както и по какъв начин ще се произнесе Конституционният съд по питането му за правото на членове на Висш съдебен съвет с изминал мандат да гласоподават уволнението му.

На закритото съвещание се очакваше Иван Гешев да направи пред евродепутати значими разкрития, с които да отвърне от чужбина на уволнението си. " Каквото имам да кажа, ще го кажа в България ", съобщи сбито Гешев пред публицистите. Вчера обаче той даваше тип, че има друго желание, когато напусна съвещанието на Висшия правосъден съвет, под нелепия претекст, че гони аероплан за Страсбург, където да рапортува за корупционни схеми.

Вместо това развил тезата, че уволнението му било разследване на заканата му да арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че пристигна в България. За " Барселонагейт " не изложил никакви спомагателни обстоятелства, тъй като споделил, че чака правна помощ от Турция. Депутатите бързо изгубили интерес към него и след 15-тина минути изчерпали въпросите си, предава в. " Сега ".

Отстраненият през вчерашния ден основен прокурор в никакъв случай до момента не е изнасял в чужбина разобличителна информация за корупция по високите етажи на властта. Явяването му в Страсбург през днешния ден, откакто внесе в Народното събрание над 600 страници от следствието на аферата " Барселонагейт " и изиска депутатския имунитет на Бойко Борисов, наподобява като обезверен ход да се показа за жертва на политическо гонене, че си прави работата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР