Уволненият вчера британски финансов министър Куаси Куартенг е убеден, че

...
Уволненият вчера британски финансов министър Куаси Куартенг е убеден, че
Коментари Харесай

Уволненият британски финансов министър: Лиз Тръс си отива до седмици

Уволненият през вчерашния ден английски финансов министър Куаси Куартенг е уверен, че министър председателят Лиз Тръс ще се раздели с поста си до седмици, написа Times.

Куартенг счита, че с уволнението му Тръс си е спечелила единствено няколко седмици. Той е уверен, че смяната в политиката няма да избави министър председателят на страната. Според изданието други чиновници също предвиждат, че отстраняването на Тръс от поста е въпрос на време.

Бурята към новия кабинет на Англия се завихри откакто на 23 септември Куартенг разгласи понижаване на най-високата ставка на налога върху прихода от 45 % на 40 %. Това докара до повишение на инфлацията, както и до сериозен срив на лирата, която падна до историческо дъно по отношение на $. Централната банка беше принудена да се намеси в обстановката на пазара на държавни облигации.

На този декор американците започнаха да изкупуват на ниска цена английски компании. „ Падането на цената на паунда значи, че всичко в Обединеното кралство е за обмен “, сподели Блеър Джейкъбсън, представител на американската капиталова корпорация Ares Management. Сега английските управляващи разискват опцията да се откажат от проекта за понижаване на част от налозите, който провокира безпорядък на финансовите пазари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР