Уволненият през юни м. г. шеф на Общинския инспекторат в

...
Уволненият през юни м. г. шеф на Общинския инспекторат в
Коментари Харесай

Съдът връща на работа уволнения шеф на Инспектората в Пловдив

Уволненият през юни м. година началник на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов може да се върне на работа, откакто и Районният, и Окръжният съд в Пловдив анулираха като незаконосъобразна заповедта, с която беше освободен от работа. 

В началото на юни 2022 година Димов беше арестуван за малко по съмнение в длъжностни закононарушения, само че обвиняване по този начин и не му беше повдигнато. Към оня миг той беше в дълги болнични и по-късно беше уволнен.  

Борислав Димов е обжалвал заповедта за това и тя е анулирана, тъй като посочените в нея учредения са, че той не се е справял с работата си, само че причини за това липсват. А входа на делото е разпитан някогашен към този момент чиновник на общината, който разказал, че откогато Димов поел Инспектората, организацията там доста се подобрила. " Ежедневно били провеждани оперативки с началниците на отдели, на които бил докладван методът на осъществяване на възложените им задания. Били подхванати ограничения за премахване на корупционни практики и въведен ротационен принцип при осъществяване на проверка от инспекторите по региони ", е записано в правосъдното решение за разказаното от този очевидец. Общината ще би трябвало да заплати на Димов и обезщетение от 13 000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР