Уволненият от централните испански власти каталунски премиер Карлес Пучдемон потвърди,

...
Уволненият от централните испански власти каталунски премиер Карлес Пучдемон потвърди,
Коментари Харесай

Пучдемон остава в Брюксел. Какво следва, ако не се яви в...

Уволненият от централните испански управляващи каталунски министър председател Карлес Пучдемон удостовери, че той и някои членове на разпуснатото му държавно управление остават в Брюксел в очакване на обективен развой, заяви Би Ти Ви.

По-рано испанското правораздаване изпрати призовки на редица някогашни каталунски министри и депутати да се явят за разпит през днешния ден и на следващия ден. На тях са повдигнати обвинявания в подстрекателство към национален протест, по които те може да бъдат наказани на до 30 години затвор.

Част от уволнените каталунски министри въпреки всичко ще отидат в Мадрид, с цел да отговорят на въпросите на съда, се показва в изказването. Останалите отпред с Пучдемон ще останат в Брюксел.

Ако той в действителност не отиде на правосъдното съвещание, може да бъде издадена заповед за задържането му. Това на процедура ще направи невероятно Пучдемон да се яви на локалните избори, свикани от централното държавно управление, на 21 декември.

Съдът постанови и още районните водачи, подкрепили отделянето на Каталуня, да внесат гаранция от 6,2 млн. евро, която да покрие вероятно присъдени по-късно компенсации за дейностите им.
тагове Карлес Пучдемон съд Брюксел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР