Уволненият от Мадрид премиер на Каталуня Карлес Пучдемон обяви, че

...
Уволненият от Мадрид премиер на Каталуня Карлес Пучдемон обяви, че
Коментари Харесай

Пучдемон обяви, че още се смята за премиер и призова за "гражданска съпротива"

Уволненият от Мадрид министър председател на Каталуня Карлес Пучдемон разгласи, че ще остане на поста си обратно на нарежданията на испанското държавно управление и че " процесът " на основаване на самостоятелна страна ще продължи..

В авансово записано послание, излъчено по каталунската социална телевизия TV, той прикани каталунците, подкрепящи независимостта, да " защитят гражданското възприятие " и да окажат опозиция против дейностите на испанското държавно управление.

Само часове по-рано влязоха в действие подписани от кабинета ограничения, с които Мадрид счита Пучдемон и държавното управление му за уволнени, а Каталуня се ръководи от вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария.

" Именно Народното събрание е този, който назначава и уволнява държавните управления, " изясни Пучдемон, който съгласно испански медии през днешния ден не е в Барселона, а в родния си град Жирона.

" Ще продължим (процеса на независимост) без принуждение, по включващ и уважаващ метод, с почитание към знаци и отзиви, както и към каталунците, които не са съгласни, " сподели още досегашният районен водач, по-малко от 24 часа откакто Народното събрание на Каталуня разгласи самостоятелност. Ден по-рано той разпореди решението да депутатите, подложен в състояние да избира сред обособяване и предварителен избор.

Призова и за предотвратяване от " заканите ", отправяни от Мадрид, само че единствено с гражданско и ненасилствено държание. " Благодаря и да живее Каталуня, " сподели Пучдемон в края на траялото няколко минути послание. Зад него се виждаха две флагове - на Каталуня и на Европейския съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (105)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР