Уволненият от бившето Народно събрание председател на Сметната палта Цветан

...
Уволненият от бившето Народно събрание председател на Сметната палта Цветан
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Сметната палта се опита да влезе в институцията, не го допуснаха

Уволненият от бившето Народно заседание ръководител на Сметната палта Цветан Цветков не беше позволен до работното си място през днешния ден. Той съобщи, че заповедта да не бъде позволен до институцията е опит хората да не видят какво се е случвало там през последните шест месеца. Той дойде пред Сметната палата тази заран дружно с нотариус.
Прочетете още
" Тук съм да зачета независимостта и престижа на Сметната палата, както са го правили ръководителите преди мен ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Цветков добави, че ще търси правата си по правосъден път, защото има вяра, че решенията на Конституционния съд не могат да бъдат променяни. Обяви обстановката като обезсилване на това решение.

" Ако има някои публични връзки, които са наранени от това решение, то не може да става по метод, по който обезсилва тези решения ", добави той.

Заяви също, че възбраната за достъп до Сметната палата е опит да се прикрият дейностите на институцията, с цел да може българските жители да не схванат по какъв начин е ръководена Сметната палата - дали в техен интерес или в полза на политически партии.

" Този някой, знаете тези, които гласоподаваха за моето освобождение. Това са ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Български напредък ". Към тях в този момент се причислиха и " Продължаваме промяната " и Демократична България ", разясни той.

Цветков счита, че институцията е под извънреден политически напън. Добави, че се попречва вярното осъществяване на нейните функционалности.

След опит за влизане в постройката, Цветков не беше пуснат вътре.

" Това е доста притеснително, вижда се, че Сметната палата стартира да работи като една политически подвластна институция. Ще диря правата си по правосъден път ", разяснява той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР