Уволненият изпълнителен директор на Байерн Оливер Кан поиска среща с

...
Уволненият изпълнителен директор на Байерн Оливер Кан поиска среща с
Коментари Харесай

Уволненият Оливер Кан иска среща с ръководството на "Байерн"

Уволненият изпълнителен шеф на " Байерн " Оливер Кан изиска среща с управлението на клуба, с цел да изяснят връзките си. Кан и спортният шеф Хасан Салихамиджич бяха в деня, в който отборът по трагичен метод 11-ата си поредна купа в Бундеслигата.

Според медиите в Германия именитият вратар е реагирал остро, когато му е било обявено, че е уволнен. Именно затова Кан не участва нито на последния мач с " Кьолн ", нито на празнуването на купата в неделя. Салихамиджич беше с тима през това време.

" Когато всичко утихне, ще седнем и ще приказваме на спокойство. Сигурен съм, че всеки може да разбере, че съм отчаян поради това, че не бях с тима ", сподели Кан.

И той, и Салихамджич са разбрали за решението на съвещание на Наздорния съвет в петък, а съгласно медии Кан е реагирал бурно и е напуснал срещата. Президентът на " Байерн " Херберт Хайнер съобщи, че диалогът " не е бил другарски ". Кан написа в Туитър, че му е било неразрешено да бъде до тима в последния мач.

Уволненият шеф счита, че се е справил с работата си: " Поех отговорност, тъй като желаех да върна нещо на клуба. След доста сполучливия интервал с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге, това не беше доста лесна задача. Клубът е в преход, това постоянно е мъчно и неточности се случват. Въпреки че актуалната обстановка не е лесна, за мен позитивните неща са повече от отрицателните. Последните дни няма да трансформират това. "

 За разлика от Кан, Хасан Салихамиджич беше с тима на празненствата за купата в Германия
© Reuters

За разлика от Кан, Хасан Салихамиджич беше с тима на празненствата за купата в Германия

Един от главните футболисти на " Байерн " - Йошуа Кимих, подлага на критика клуба за метода, по който бяха уволнени Кан и Салихамиджич. Според него управлението е можело да изчака няколко дни.

" Доста е необичайно в деня,, в който печелиш купата, да схванеш такава вест. Мисля, че можеше да се изчака 2-3 дни, без значение какво е решението ", сподели Кимих.

В Германия се появиха информации, че " Байерн " може да върне Карл-Хайнц Румениге в управлението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР