Уволненият бивш шеф на Пирогов професор Асен Балтов е втори

...
Уволненият бивш шеф на Пирогов професор Асен Балтов е втори
Коментари Харесай

Бившият шеф на Пирогов Асен Балтов се появи на второ място в софийската листа на ГЕРБ |

Уволненият някогашен началник на Пирогов професор Асен Балтов е втори в листата на ГЕРБ за 23 МИР в София . Това се вижда от листите с претендент депутатите на ГЕРБ-СДС, които бяха импортирани в ЦИК през днешния ден. Водач на листата е водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Трети е досегашният народен представител Александър Ненков, следван от дългогодишните народни представители Александър Иванов и Димитър Главчев.

Бойко Борисов, обичайно води листата в 25 МИР . Следват го Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов, които също бяха депутати. Пети е Петър Николов, който в миналото беше един от “обещаващите младежи в ДСБ ”, по-късно беше претендент от ДБГ, от “Обединени патриоти ”, а в предходния парламент стана народен представител от ГЕРБ, откакто Борисов се отхвърли от депутатското място.

Листата на ГЕРБ в 24 МИР се води от Даниел Митов. Втори е Тома Биков, следван от Евгения Алексиева, Георг Георгиев, Николай Алгафари и Валентин Радев.

Министърът на вътрешните работи по време на побоищата над протестиращи и неговият правоприемник на поста, по чието време се укриваха записите с принуждение, са водачи на листите на ГЕРБ. Младен Маринов ще води в София-област , а Христо Терзийски - в Кюстендил.

Борисов води и в Пловдив следван от някогашният кмет на града Иван Тотев, а трети е Радомир Чолаков, който сега е ръководител на инициативния комитет, издигнал Анастас Герджиков за президент. На четвърта позиция е Стефан Шилев.

В Пловдив-област още веднъж води Дани Каназирева, а втори доктор Иван Червенков. Третата си позиция в листата резервира Йордан Кръстванов, който е от квотата на Съюз на демократичните сили. На четвърта позиция е Младен Шишков.

Бившият външен министър Екатерина Захариева още веднъж е лидер в Пазарджик , а второто място отново е за Найден Шопов. Трети в листата е Димитър Гечев, а четвърти е строителният инженер Валери Вълков. На пета позиция е Лозана Василева – лекар по стопанска система.

В Благоевград още веднъж първи е някогашният транспортен министър Росен Желязков. Промяна обаче има при второто място – в този момент то е заето от ексдепутата Алексанър Мацурев, който на последния избор беше на шеста позиция в листата. През юли втори беше някогашният регионален шеф Бисер Михайлов, който в този момент не е част от листата. Сега на трето място е Костадин Стойков. Отново на последно място е някогашният народен представител и някогашен футболен арбитър Стефан Апостолов, който е наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Той обаче към този момент три пъти влиза в Народното събрание с рекордни преференции.

Във Велико Търново води някогашният здравен министър доктор Костадин Ангелов, който бе депутат в последните два Народното събрание от този район. Втора е проф. Любомира Попова – академик и академични учител. Трети е Димитър Николов – публицист, издател и някогашен ръководител на общинския съвет в Горна Оряховица. На четвърта позиция е графичният дизайнер Георги Недев.

За следващ път Кирил Ананиев е лидерът на ГЕРБ в Перник , а втори отново е Георг Георгиев. Сега трета е доктор Йорданка Александрова.

В Русе този път лидер е не Красен Кралев, а Десислава Атанасова, която на предходните избори беше втора. Сега на втора позиция е професор Михаил Илиев, а на трета - регионалният координатор Георги Кръстев. На последните избори от Русе ГЕРБ е спечелила две депутатски места.

Изненади при първото място в Хасково няма – то още веднъж е заето от Делян Добрев. Второто място също остава без смяна и е за доктор Георги Станков. На трето място отново е Стефан Димитров от Съюз на демократичните сили, който през април беше на неизбираемото шесто място. През юли някогашните ръководещи имаха две депутатски места от Хасково.

Дългогодишният народен представител от ГЕРБ Даниела Дариткова е отстъпила първото мясти в Смолян  на доктор Красимир Събев, който бе народен представител от ГЕРБ в 44-ия парламент, когато партията успяваше да завоюва два мандата в региона. В последните два Народното събрание групировката печелеше по едно място от Смолян, където мандатите са общо четири.

Нов лидер ще има и в още един регион - Плевен , където на 4 април и 11 юли водеше онкохирургът проф. Григор Горчев. Той отхвърли да влезе в последния парламент. Сега лидер ще е досегашният народен представител и регионален координатор на партията Валери Лачовски.

Все още не са оповестени цялостните листи на ГЕРБ в цялата страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР