Уволнени служители на Twitter в Африка заплашват да съдят компанията

...
Уволнени служители на Twitter в Африка заплашват да съдят компанията
Коментари Харесай

Twitter ни уволни, след което ни привиди – персонал в Африка

Уволнени чиновници на Twitter в Африка заплашват да съдят компанията за това, че не е изплатила парите за съкращения, които съгласно тях са им били обещани.

Повечето бяха на работа единствено няколко месеца, когато платформата за обществени медии, в този момент известна като X, им сподели, че са били уволнени предишния ноември.

" Трудно е, когато най-богатият човек в света ти дължи пари и затваряне ", споделя един от уволнените служащи пред BBC.

BBC се обърна към X за коментар няколко пъти, само че беше отритнат, наред с други неща, с усмихнато емотиконче.

По-скорошен опит получи този отговор: „ Сега съм ангажиран, апелирам, проверете още веднъж по-късно. “

Компанията по-рано сподели, че е платила напълно на някогашни чиновници.

Илън Мъск, който пое компанията предходната година, стартира всеобщо световно изключване на чиновници, уволнявайки повече от 6000 души. Той сподели, че губи повече от 4 милиона $ (3,5 милиона английски лири) дневно.

Африканският контингент, който наброява по-малко от 20 души, преди малко се беше преместил в Новият офис на X в Акра, Гана, след към осем месеца работа от вкъщи по време на пандемията Covid-19.

Уволнени чиновници споделиха на BBC, че лекуването им от X е имало навреди на психологичното им здраве и фамилните им финанси.

Те споделиха, че в началото им е казано, че макар че договорите им се приключват, ще им бъде платено да работят за още един месец. Но те незабавно бяха блокирани от имейлите си и не бяха осъществени спомагателни заплащания на заплати.

Оттогава чиновниците споделиха, че са взели участие в една разочароваща цяла година битка с X за обезщетение.

" Всеки път, когато се доближим, те мълчат седмици наред без пояснение. Измина една година, откогато всички уволнени, нарушавайки цялата цел на пакета за съкращения, който има за цел да смекчи чиновниците против неподходящите последствия от уволнението “, сподели Карла Олимпио от Agency Seven Seven, компанията, която дава правно посланичество на личния състав.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > През септември двете страни се споразумяха, че всички полемики и съглашение би трябвало да приключат най-късно до 5 октомври. Но, сподели организация Seven Seven, това е последният от многото крайни периоди, които X е пренебрегнал.

През юли BBC заяви, че някогашните чиновници на Африка настояват, че X ги беше „ фантом “ по средата на договарянията, оставяйки ги без обезщетение и други трудови придобивки, като здравно обезпечаване, варианти за акции и дялове и надбавки за неплатен отпуск.

Някои от тях са били наети от прилежащи страни като Нигерия. Прекратяването на контракта им означаваше, че те бяха оставени блокирани в Гана, откакто реалокираха фамилиите си.

По това време BBC се свърза с X за отговор и тогава ние получи усмихнато емоджи в отговор.

Г-н Мъск беше написал по-рано в Туитър, че на претенции по имейл, отправени до техния пресофис, автоматизирано ще се дава отговор с това емоджи.

Масово изтребване

В рядко изявление този април той сподели пред BBC, че колосът на обществените медии към този момент има 1500 чиновници, което е спад от малко под 8000, които са били наети по време на придобиването му.

Когато новината за радикалното премахване на личния състав на господин Мъск стана обществена, той написа в Туитър, че на съкратените чиновници са дадени тримесечни компенсации.

Но личният състав е уволнен от Африканският офис споделя, че не е получил това.

Според организация Seven Seven, X е почнал договаряния с уволнения африкански личен състав едвам откакто BBC отрази историята. Но тези договаряния не доведоха до на никое място.

" Сега сключваме съглашения с интернационалните сътрудници юристи за разглеждане на въпроса в други юрисдикции, където Twitter, в този момент X, може би ще бъдат принудени да постъпят вярно “, сподели госпожа Олимпио.

„ С съмненията на курса цялото дължимо им заплащане в този момент би било по-малко от спад в океан и все пак 12 месеца по-късно няма заплащане. Това е непростимо ", добави тя. „ Жалко е, че компанията, след поглъщането й от господин Мъск... явно е толкоз неохотна да постъпва вярно от този доста дребен африкански екип. “

Това дело против X, заведено от африканския екип, е последното в редица каузи против компанията от други някогашни чиновници, някои от които споделят, че към момента не са получили обезщетение след поглъщането на господин Мъск за 44 милиарда $ (£39,3 милиарда) предходната година.

'Надеждите са попарени'

В международен мащаб арбитражните каузи против организацията възлизат на повече от 2200 към август тази година, съгласно отчет на CNBC.

Бивш член на екипа на Африка сподели пред BBC, че са изтощени от попарените очаквания.

Друг сподели, че са в потрес, само че остават решени да получат всичко, което им се поставя.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР