Увлечени във все по-неотложна надпревара с времето, мароканските спасители работиха

...
Увлечени във все по-неотложна надпревара с времето, мароканските спасители работиха
Коментари Харесай

Битка с времето и скалите за живота на момче в Мароко

Увлечени във все по-неотложна конкуренция с времето, мароканските спасители работиха цяла нощ от петък до събота, с цел да се опитат да спасят дребния Раян, петгодишно дете, което падна в бездънен бунар преди пет дни, оповестява през днешния ден Франс прес.

Но сондажните работи не престават доста постепенно в село в безпаричен район на Северно Мароко.

Последните два метра, които разделят спесителите от момчето на дъното на 32-метровата дупка са най-трудни поради заплахата от свлачища.

Няма никаква информация за ориста на дребния Раян, само че колкото повече часове минават, толкоз повече стават подозренията за възможностите да бъде открит жив.

Спасителите - инженери и топографи - прокопават водоравен тунел от три метра, паралелно с обезопасяването на периметъра от техническите екипи, с цел да се приближат до джоба, в който е заклещено детето.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Мароко паднало в бунар момче февр 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Спасителите работят непрекъснато под светлината на прожектори. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

В сложни условия те са работили без спиране през последните няколко часа под светлината на мощни прожектори.

Изпратени са полицейски подкрепления, тъй като събралата се навалица от време на време затруднява работата на спасителите и на публицистите.

Хиляди хора са се стекли на местопроизшествието през последните дни в символ на взаимност и къмпингуват на място макар смразяващия мраз в планинската околност на надморска височина от близо 700 метра.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Горната част на кладенеца в който е паднал дребният Раян в Мароко февр 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Земна маса се срутва от горната част на кладенеца, в който е паднал дребният Раян. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Момчето инцидентно е паднало във вторник следобяд в 32-метров изсъхнал бунар, стеснен и мъчно наличен, изкопан покрай фамилното му жилище в село Игране, покрай Баб Берред, в провинция Шефшауен.

„ Продължавам да се надявам, че детето ми ще излезе живо от този бунар “, сподели бащата на Раян пред държавната телевизия 2M в петък вечер. „ Благодаря на всички мобилизирани и тези, които ни поддържат в Мароко и другаде.

" Цялото семейство се активизира да го търси, до момента в който научихме, че е паднало в кладенеца ", сподели през сълзи пред локалните медии майката на детето.

Инцидентът с Раян провокира състрадание и взаимност в обществените медии по целия свят.

Медицински хеликоптер е в подготвеност да транспортира момчето до болница, незабавно откакто спасителите стигнат до него.

„ Сърцата ни са със фамилията и се молим на Бог той да откри околните си допустимо най-скоро “, увери представителят на държавното управление Мустафа Байтас, който прикани присъстващите „ да оставят спасителите да работят, с цел да спасят това детето “.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР