Увлечени в игрите на дългата лятна ваканция, много деца изпитват

...
Увлечени в игрите на дългата лятна ваканция, много деца изпитват
Коментари Харесай

6 грешки, с които пречим на детето да се учи добре

Увлечени в игрите на дългата лятна почивка, доста деца изпитват големи компликации със оправянето с уроците и договарянията при започване на образователната година.

Не им се седи у дома да четат и пишат домашни, назубкват изискваното в последния миг, нищо не запомнят, отиват неподготвени в клас... Така новата образователна година още от начало потегля „ изкривено “, само че какви са тъкмо аргументите – липса на интерес към уроците, или може би - неточности на родителите?

Най-честите наставнически неточности

На вас учеше ли ви се, когато бяхте дребни? Беше ли ви прелестно да стоите на чина по половин ден, а след това, вместо да излезете на открито, да пишете домашни? Поздравления! Вероятно сте били измежду тези хлапета, на които всичко това се е коствало изцяло безсмислено.

Но в този момент и вие, както и вашите родители тогава, мечтаете вашето дете да се учи добре и чудесно. Защото, нали, единствено след положително обучение, тапия от мощен университет и отлична специалност ще му обезпечат щастливо бъдеще... 

А когато  " завалят " неприятни оценки? За тях не са отговорни единствено грешките на децата по време на подготвянето на домашната работа. Много постоянно виновност имат и самите родители.

1. Смятате, че без положителни оценки то няма да се радва на пълностоен и прекрасен живот.

Точно това е най-разпространената неточност на всеки родител. Защото у децата би трябвало да се развива не толкоз стремежът да получат шестица или хвалба, а да се развива жаждата за учене – точно без нея е мъчно да си представим сполучливото бъдеще. Желанието за учене на нови неща е в основата на саморазвитието, а значи и на мощната персона, каквато вие бихте желали да стане вашето дете.

2. Отсъствието на обикновено внимание от страна на родителите към живота и ученето на детето водят до това то да пренебрегва просветителния развой.

Ако родителите не се интересуват от това, то и самото дете няма да бъде увлечено да натрупа познания. Това се случва постоянно в фамилии, където децата са оставени на „ самоотглеждане “ и тук, за жалост, може да помогне единствено експерт. Ако родителите се осъзнаят и стартират да демонстрират повече интерес към детето си и това по какъв начин се образува неговата персона, нещата ще се наредят.

3. И противоположният вид е неточност – когато мама и тате непрекъснато управляват своите деца.

Колко майки са разочаровани, когато детето им донесе тройка, какъв брой бащи предявяват високи условия към децата – с упреци, кавги и наказания… Това няма да помогне обстановката с учебните оценки да се възстановява, само че тъкмо тук родителите вършат последваща неточност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР