Уверявам премиера Бойко Борисов в подкрепата на Румъния за целите

...
Уверявам премиера Бойко Борисов в подкрепата на Румъния за целите
Коментари Харесай

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Уверявам премиера Бойко Борисов в поддръжката на Румъния за задачите на Българското европредседателство. Това сподели Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния по време на конференция след Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния в Букурещ.

„ Искам да поздравя президента Вучич. Оценявам ролята на Сърбия като фактор за непоклатимост в Западните Балкани и позитивната роя във връзка с съдействието и помиряването в района. Искам да го уверя в нашата поддръжка в процеса на присъединение в Европейски Съюз. В същото желая да поздравявам премиера Бойко Борисов на тази среща и да го уверя в нашата поддръжка за реализиране на задачите на Българското председателство, където Западните Балкани имат основно място “, съобщи Дънчила.

Тя регистрира, че гръцкият министър председател Алексис Ципрас е за първи път в Румъния. Тя разясни, че през днешния ден е дискутирано икономическото съдействие и определянето на съответни планове, които четирите страни могат взаимно да осъществят, както и за формата 16 + Китай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР