Уверих моя приятел Бойко Борисов, че Косово е готово да

...
Уверих моя приятел Бойко Борисов, че Косово е готово да
Коментари Харесай

Тачи: Казах на Борисов, че сме готови за мир със Сърбия

„ Уверих моя другар Бойко Борисов, че Косово е готово да затвори страницата със конфликти със Сърбия “. Това написа в личния си профил косовският президент Хашим Тачи и посочи, че диалогът с българския министър председател е извършен по телефона.

„ В този подтекст за Косово и Сърбия е значимо да реализират обвързващ юридически контракт за нормализация и помиряване. Уверих моя добър другар, че ние в Косово сме подготвени да затворим страницата със конфликти със Сърбия и да имаме мир “, написа още Тачи.

Косовският президент означи, че диалогът с българския министър председател е извършен в навечерието на срещата ЕС-Западни Балкани, която ще се организира на 17 май в София.

Според него „ сегашният интервал е време за мир и съдействие и, че жителите на Косово са европейци и тяхното държание би трябвало да бъде тъкмо такова “.

Тачи акцентира, че по време на диалога е приказвал за смисъла и отличната опция, която дава срещата на върха в София „ да изясни европейския път за Косово и всички останали страни от Западните Балкани “.

„ Основното изискване за участие в Европейски Съюз преди осъществяване на критериите от Копенхаген, несъмнено, се отнася до затварянето на всички открити въпроси сред обособените страни в района, които ще се причислят към Европейски Съюз “, сподели още той.

Коментарът на Тачи е съпроводен със фотография от визитата на Борисов в Прищина преди към две седмици. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР