Увереност в готовността на България за предстоящата среща с Република

...
Увереност в готовността на България за предстоящата среща с Република
Коментари Харесай

Валентин Димов и Димитър Кузманов: Чака ни тежък и важен мач с Република Южна Африка

Увереност в готовността на България за идната среща с Република Южна Африка изрази капитанът на тима на страната за купа „ Дейвис “ Валентин Димов.

Българският тим се изправя против южноафриканците в дуел от Световна група II на неофициалното международно отборно състезание. Мачовете ще се играят на кортовете на Българския народен тенис център (БНТЦ) в София на 16 и 17 септември. Победителят ще се класира за плейофите за влизане в Световна група I през 2023 година.
13  Пресконференция преди Купа Дейвис България
„ Настроението в тима е положително. Момчетата са в добра форма. Важното е, че всички са здрави. Смятам, че всичко е наред и сме подготвени за срещата. От няколко дни следим тренировките на тима на Република Южна Африка. Използваме и централния корт, който има доста усъвършенствания и наподобява ужасно “, съобщи Валентин Димов на конференцията преди мачовете с тима на Република Южна Африка.

„ Не бих споделил, че значимостта на дуела ще донесе в допълнение напрежение. Когато момчетата са на корта, не мислят за това какъв ще бъде резултатът от тяхната победа, а само каква ще бъде тяхната игра. Те са експерти и са привикнали с напрежението. Ще излезем изцяло стимулирани, с цел да си свършим работата по най-хубавия метод. Състезателите на противника не са изцяло незнайни. Да, на хартия ние сме по-добре ранкираният отбор, само че в тениса всичко е допустимо да се случи. Всеки играч има своите оръжия и късмет да стигне до победа “, сподели още Димов.
13  Пресконференция преди Купа Дейвис България
Капитанът на българския състав изясни, че се разиграват разнообразни разновидности за двойката, която ще пусне в срещата, а решението ще бъде взето според от резултатите през първия ден.
13  Пресконференция преди Купа Дейвис България
Лидерът на тима Димитър Кузманов съобщи, че подготовката на българските тенисисти върви по проект. „ Имаме всичко належащо. Хубаво е, че в този момент на лагера има повече юноши, в сравнение с мача с Парагвай. Това доста ме радва, тъй като за тях е скъп опит. Опитваме се да следим повече от тима на Република Южна Африка, тъй като към този момент нямаме доста информация за тях “, разяснява Кузманов.
13  Пресконференция преди Купа Дейвис България
Той бе безапелационен, че чака сложен дуел, тъй като самият темперамент на отборната конкуренция предлага разнообразни провокации. „ В шампионата за купа „ Дейвис “ тенис качествата не са най-важните, а други - изключително психическите. Най-важни са желанието и битката на корта. Форматът на конкуренцията към този момент е друг, тъй че в действителност ни чака тежък и значим мач “, добави Димитър Кузманов.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР