Уверено и със стил Рафаел Надал се класира за полуфиналите

...
Уверено и със стил Рафаел Надал се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Надал даде само пет гейма на устремения Рубльов и е на полуфинал в Ню Йорк

Уверено и със жанр Рафаел Надал се класира за полуфиналите на US Open. Водачът в международната класация даде единствено пет гейма на устремения Андрей Рубльов за 6:1, 6:2, 6:2.

Испанецът имаше потребност от единствено 1.39 часа, с цел да завоюва мача. Зрителите в Ню Йорк могат да станат очевидци на дълго чакания мач сред Надал и Роджър Федерер, които в никакъв случай до момента не са се срещали на US Open. За задачата рекордьорът по трофеи от Големия шлем ще би трябвало да преодолее Хуан Мартин дел Потро.

В другия полуфинал се срещат Кевин Андресън и Пабло Кареньо Буста. Така за първи път в историята в полуфиналите на US Open ще играят двама испанци.

Надал реализира 224-ата си победа в шампионатите от Големия шлем и се изравни с Андре Агаси на четвъртото място във безконечната класация.

 Надал даде единствено пет гейма на устремения Рубльов и е на полуфинал в Ню Йорк
© Reuters

Рубльов, който е на 19 години, стана най-младият четвъртфиналист в US Open след Анди Родик от 2001 година Руснакът имаше доста мощен шампионат, като в профил седмия подложен Григор Димитров и деветия Давид Гофен. Срещу Надал обаче нямаше никакви благоприятни условия за изненада.

" Получи се прекрасен мач. Андрей играеше първия си четвъртфинал и позволи повече неточности от нормалното. Това е значима победа за мен. Да печеля последните два мача в три сета е чудесно. Много съм разчувствуван от опцията още веднъж да съм на полуфинал в Ню Йорк ", сподели Надал. Двукратният първенец от US Open поздрави противника си и сподели, че го чака огромно бъдеще.

Испанецът проби рано, само че Рубльов незабавно отвърна на удара. Водачът в международната класация не се смути, а вместо това влезе в серия и до края на сета не изпусна гейм.

Вторият сет се разви по подобен метод, като след 1:2 Надал завоюва пет следващи гейма. Той придвижи серията си в третия и до края нямаше проблеми.

Рубльов направи два пъти повече непредизвикани неточности - 43 против 20, като записа и седем двойни неточности (срещу три на Надал). Руснакът завърши с едвам 55% успеваемост на първи сервис.

Испанецът се възползва от опита си и от нервността на противника и безапелационно завърши мача за под два часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР