Уверен съм, че участниците в програмата ще станат успешни български

...
Уверен съм, че участниците в програмата ще станат успешни български
Коментари Харесай

eBay стартира безплатна академия за български компании


„ Уверен съм, че участниците в програмата ще станат сполучливи български износители”, споделя Стефан Ташев, дипломат на eBay в България и главен обучител в Академията
(снимка: eBay)

България е първата страна, която се възползва от програмата eBay Academy за образование на к омпаниите да продават на световния пазар. Повече от 50 български компании ще могат да доближат до 159 млн. клиенти на 5 континента, оповестиха от платформата за електронна търговия.

Едномесечното образование в eBay Academy, което ще се организира в България, цели да даде на практика опит и да помогне на българския дребен и междинен бизнес да сътвори и развие собствен онлайн магазин на платформата. Българските компании ще придобият характерни за страната ни познания за това по какъв начин да започват световната си активност в eBay и да съумеят.

Участниците в програмата ще получат на практика препоръки за възстановяване на обслужването на клиентите, ръководство на обявите, логистика, ръководство на поръчките, както и маркетингови принадлежности за увеличение на продажбите. В допълнение към практическото ноу-хау, компаниите ще получат висок кредитен рейтинг, персонализиран проект за напредък и други преимущества, които да им оказват помощ да усилят продажбите през цялото време.

Повече от петдесет локални компании ще вземат присъединяване в първото издание на eBay Academy. Те са определени въз основата на критерии като мощен експортен капацитет и портфолио от над 100 продукта, които могат да се продават онлайн. До края на програмата бизнесът би трябвало да има работещ онлайн магазин, достигащ над 159 млн. клиенти на 5 континента.
още по тематиката
Целта на тази единствена по рода си стратегия е да увеличи известността и износа на създадени в България артикули, подпомагайки както притежателите на бизнеси, по този начин и българската стопанска система като цяло, прецизираха от eBay.

Програмата е изцяло безвъзмездна за участниците. Основен обучител в сесиите е посланикът на eBay в България – Стефан Ташев, който е сполучлив продавач на платформата eBay. Той продава автомобилни елементи посредством eBay по целия свят повече от 10 години.

„ Онлайн търговията оказва помощ на дребния бизнес да се развива. И въпреки всичко не всеки притежател на бизнес знае по какъв начин да се възползва оптимално от преимуществото, което електронната търговия може да предложи. Тук идва ролята на eBay. Уверен съм, че участниците в програмата ще станат сполучливи български експортьори ”, разяснява Ташев.

Академията eBay е правоприемник на сполучливата стратегия Export Revival, която се организира на доста места по света, в това число в Пловдив през 2019 година Впоследствие eBay получи доста запитвания от локални дребни и междинни предприятия за осъществяване на образования и в техните обитаеми места. В резултат от това бе основана eBay Academy.

Пандемичната обстановка попречва организирането на локални офлайн образования, до момента в който онлайн форматът дава опция да се включат по-голям брой участници от разнообразни райони на страната.

„ България е основен пазар със мощен напредък и капацитет за експорт. Ето за какво желаеме да насочим напъните си, с цел да помогнем на локалния бизнес да се утвърди в нашата платформа и да продава повече, като стартираме специфична стратегия за българските бизнесмени. България е първият пазар, на който се организира eBay Academy, защото тази страна е един от основните участници във образуването на GMV (общия размер на продажбите) в разрастващите се европейски пазари ”, сподели Алон Пастър, началник на отдел бизнес развиване за световни разрастващи се пазари в eBay.

По неговите думи, рецесията с Covid потвърди, че „ единствено мощни компании със мощно цифрово наличие могат да реализират нужното равнище на резистентност, което ще подсигурява постоянен напредък, тъй че да се развиват сполучливо даже в такава сложна среда ”.

Това е първата eBay Academy в България и доста евентуално ще има нови издания през 2022 и идващите години. Всички компании, които в този момент не бяха признати в програмата, както и доста нови претенденти, ще могат да вземат участие в идващите издания. След стартирането си в България, eBay обмисля да повтори този модел на образование и на други пазари, като Литва, Гърция и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР