Уверен съм, че икономиката ще се върне до нивата от

...
Уверен съм, че икономиката ще се върне до нивата от
Коментари Харесай

Шолц прогнозира възстановяване на европейската икономика до 2022 г.

Уверен съм, че стопанската система ще се върне до равнищата от преди рецесията до 2022 година, само че за задачата европейските водачи би трябвало да работят дружно. Това съобщи немският финансов министър Олаф Шолц пред Си Ен Би Си.

„ Ако погледнете данните, можем да бъдем много уверени в бъдещето – имаме стопански растеж и шанса да се върнем към обстановката, преди рецесията, още при започване на 2022 година, а може би и по-рано “, разяснява Шолц.

„ Вижда се, че има положително развиване, само че би трябвало да разберем, че всички подвластен един от различен. Това важи и за стопанската система “, добави той.

Европейската взаимност бе сложена на тестване от пандемията от ковид. Въведените по-рано тази година строги ограничаващи ограничения против разпространяването на болестта нанесоха съществени вреди върху икономическия напредък и бизнес настройките в Европа. Очаква се тази седмица Международният валутен фонд да разгласява обновените си стопански прогнози, само че през юни организацията очакваше стопанската система на Еврозоната да се свие с 10,2% през тази година.

За да противодействат на отрицателния резултат на пандемията върху стопанската система европейските водачи одобриха невиждан бюджет за интервала 2021-2027 година в размер на 1,074 трлн. $, както и оздравителен фонд от 750 милиарда евро, като средствата за неговото финансиране за първи път ще бъдат набрани посредством емисия на общ европейски дълг на интернационалните финансови пазари.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР