Увеличиха броя на децата в благоевградските градини.По този начин няма

...
Увеличиха броя на децата в благоевградските градини.По този начин няма
Коментари Харесай

ОбС-Благоевград не прие финансовия отчет на ОФК Пирин за 2022 г.

Увеличиха броя на децата в благоевградските градини. По този метод няма да има проблем с приема. Допълнителните места касаят децата в трета и четвърта групи. Актуализира е и описът за слредищните учебни заведения в Благоевград и селата.

С 33 гласа " за " на вчерашното си съвещание Общински съвет одобри кметското предложение за увеличение на заема на СБАЛО " Свети Мина ", нужен за реорганизация и адаптиране на помещение за лъчева терапия. В по този начин наречения /бункер ще се конфигурира линеен ускорител.От предлагането на кмета Стоянов стана ясно, че нарастването се постанова, заради настъпилите в страната динамични инфлационни процеси и повишаването на строителните материали.

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, показа доклад за работата на локалния съвет за полугодието. Приета бе разпоредба за изменение и допълнение на Наредбата за създаване и запазване на зелената система на територията на Община Благоевград.

Гласуваха за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги.

Отчети показаха и шефовете на общинските сдружения. Общинските съветници отхвърлиха да одобряват годишния финансов доклад на Общински футболен клуб “Пирин ”.

Годишният финансов доклад и отчетът за активността на ОФК „ Пирин “ са за предходната 2022 година и нямат нищо общо със случилото се през тази календарна година “, означи шефът Атанас Дафинов и разясни. Решението, което беше подложено на гласоподаване, няма нищо общо с ръководството на клуба, а касае само счетоводни доклади и салда. Кметът неведнъж прикани да не се прави политика с „ Пирин “, само че явно има политици, които не могат да се въздържат и единственият им инструмент е да пречат. Само че те не санкционират мен, а вредят на ползите на ФК „ Пирин “, заключи Дафинов.

Има политици, които в никакъв случай няма да ни простят, че запазихме лиценза и мястото в елитния футбол на тима и за това, че „ Пирин “ съумя след близо 20 година още веднъж да завоюва републиканската купа на България при юноши до 19 година ”, разяснява кметът Илко Стоянов. Той подсети, че сдружението не е на загуба и даже има 5000 лева облага, а отхвърлянето на доклада не води до никаква драма, само може да попречи следващата година при кандидатстване за нов лиценз. Има политици, които в никакъв случай няма да ни простят, че запазихме лиценза и мястото в елитния футбол на тима и за това, че „ Пирин “ съумя след близо 20 година още веднъж да завоюва републиканската купа на България при юноши до 19 година ”, разяснява кметът Илко Стоянов.

Общинските съветници дадоха единодушието си за редица оферти, касаещи даване на аграрни земи от общинския аграрен фонд за възобновяване правото на благосъстоятелност по реда на §27, алинея 2 от Предходните и заключителни разпореждания към Закона за изменение и д

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР