Увеличените от президента Тръмп мита за китайски внос за 200

...
Увеличените от президента Тръмп мита за китайски внос за 200
Коментари Харесай

Мита за 200 млрд. лв. наложи САЩ на Китай. Преговорите между Вашингтон и Пекин продължават

Увеличените от президента Тръмп мита за китайски импорт за 200 милиарда $ влязоха в действие и това ускори напрежението сред Съединени американски щати и Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Увеличението на митата над китайския импорт от 10 до 25% влезе в действие от през днешния ден (0 ч. и 1 минута източноамериканско време). Особено тежко наранени ще са потребителски артикули като мобилни телефони, компютри, облекла и играчки, отбелязва Ройтерс.

Китай съобщи, че надълбоко съжалява за решението на Съединени американски щати да усилят митата и добави, че ще наложи контрамерки.

Постоянният търговски представител Робърт Лайтхайзър и финансовият министър Стивън Мнучин се срещнаха с президента Доналд Тръмп, с цел да обсъдят комерсиалните договаряния, които се водят с Китай, сподели Джъд Диъри.

Министрите на Тръмп са имали работна вечеря с китайския вицепремиер Лю Хъ, на която са се разбрали да продължат полемиките тази заран.

Разговорите продължиха към 90 минути. Участниците в срещата не направиха изказвания пред публицисти.

В 00.01 часа американско време (04.01 часа по Гринуич, 07.01 часа българско време) влиза в действие нарастване от 10 до 25 на 100 на американските вносни мита за китайски артикули на стойност 200 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР