Увеличените данъци за сделки с имоти няма да повлияят на

...
Увеличените данъци за сделки с имоти няма да повлияят на
Коментари Харесай

Експерт: Увеличените данъци при сделки няма да се отразят на цените на имотите

Увеличените налози за покупко-продажби с парцели няма да повлияят на самите покупко-продажби и цените на парцелите. Това сподели мениджърът на imoti.net Снежана Стойчева в предаването „ Лице в лице”.

В последните дни на остарялата година Столичният общински съвет гласоподава повдигане на налозите за покупко-продажби с парцели. Налогът ще нарасне от 2,5% на 3%. Така да вземем за пример за парцел от 100 хиляди лв. дължимият налог ще бъде с 500 лв. повече.
С минимално болшинство: Приеха по-високи налози за колите и имотните покупко-продажби в София (ОБЗОР) Решението мина в общинския съвет с болшинство от 31 гласа
Местната власт дава обещание още „ да насочи повече средства за поправки в кварталите, квартални улици, тротоари и паркинги”, споделя тогава кметът Фандъкова.

Стойчева добави, че това нарастване обаче няма да помогне повече покупко-продажби да се подписват на действителните цени.

„ Няма да подтиква и друго - има пустеещи парцели в София, и няма да подтиква продажбата им това увеличение”, изясни специалистът.

Снимка: bTV

Тя разясни и че скъпото строителство е новото, само че то е и много мечтано, тъй като е и по-качествено.

" Има неприятни практики в брокерството обаче – да се пускат подправени разгласи, да вземем за пример обаждате се, тъй като сте си харесали апартамент чартърен с червени диванче, а се оказва, че то е обещано към този момент и ви се предлага нещо друго, което ясно демонстрира, че обявата се употребява за примамка”, сподели мениджърът на imoti.net.

Тя разясни, че това е нещо като реклама, само че не е доста лоялно по отношение на хората, тъй като те си търсят нещо съответно, а не по принцип.
Димитър Калайджиев от „ Фермата ” 5 със препоръки по какъв начин да изберем съвършеното жилище Той е от седем години в областта на недвижимите парцели и разкри пред bTV какви нелоялни търговски практики употребяват доста брокери и вложители
По думите й към 60% от покупко-продажбите се случват с заем, а това по никакъв начин не е неприятно, тъй като приказва за това, че купувачите имат постоянна работа и се усещат несъмнено в приходите си, сподели още Стойчева.

Най-скъпият парцел измежду къщите се намира в полите на Витоша, а цената му надвишава над 5 000 евро на квадратен метър, съобщи още специалистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР