Увеличението в бюджета на ДОО е с 8,3% или в

...
Увеличението в бюджета на ДОО е с 8,3% или в
Коментари Харесай

Министър Гьоков в парламента заради „Системата ни убива“: Започват активен диалог

Увеличението в бюджета на ДОО е с 8,3% или в 1,295 милиарда лева Увеличението на бюджета на общественото министерство е с близо 350 млн. лева, от които 230 млн. лева директно ориентирани към хората с увреждания. За страдание, ниските равнища на обществените заплащания, открити през годините, не основават чувство за правдивост у хората. Необходими са съществени промени в общественото подкрепяне, свързани с основна смяна в оценката на трудоспособността. Това съобщи на брифинг в Народното събрание общественият министър.

Шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански съобщи какво плануват да създадат ръководещите.

„ Важно е да дадем точните проценти. Размерът за обществената пенсия за неработоспособност се дефинира в % от обществената пенсия за напреднала възраст, както следва: за лица с трайно понижена продуктивност, тип и степен на увреждане със 100% с избрана непозната помощ предвиждаме 160 на 100. за лица с трайно понижена работоспособност, тип и степен на увреждане от 91 до 100% предвиждаме 140 на 100. За лица от 71 до 90% на 100 предвиждаме 130 на 100. Това, което ще създадем сега, е отговор на множеството от настояванията, които и народните представители са отправили към бюджетната комисия, и на хората с увреждания “, уточни той.

" Като коалиция желаеме да покажем, че сме покрай хората и се вслушваме в думите им. Разбрахме се от вторник да стартираме поредност от срещи и полемики с представители на разнообразни организации. Има импортиран законопроект за Закона за персоналната помощ. Активният разговор стартира от идната седмица “, сподели Искрен Арабаджиев от Политическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР