Увеличението ще e допълнение и на рязкото покачване на цените

...
Увеличението ще e допълнение и на рязкото покачване на цените
Коментари Харесай

До 10% по-скъпи самолетни билети в Европа прогнозира Ryanair

Увеличението ще e допълнение и на внезапното повишаване на цените на ваканционните полети след пандемията
Самолетните билети в пиковите летни месеци в Европа евентуално ще нарастнат още веднъж тази година с до 10% съгласно Ryanair поради проблемите със самолетите на Boeing и Airbus, оповестява БНР.

Увеличението ще пристигна в допълнение към внезапното повишаване на цените на ваканционните полети след пандемията предходната година, когато огромното търсене надвиши ограничавания потенциал на европейските самолетни компании.

Главният изпълнителен шеф на ирландската нискобюджетна самолетна компания Майкъл О " Лиъри сподели, че Ryanair към момента може да се наложи да редуцира летните си графици, които са построени към предстоящата доставка на 50 от 57-те Boeing Max 737-8200, които са поръчани.

Проблеми с контрола на качеството при американския производител, станали притежание след взривяването на част от фюзелажа на Max-9 на Alaska Airlines по време на полет предишния месец, доведоха до закъснение на производството и доставките. О`Лиъри също сподели, че цените ще бъдат по-високи частично и заради проблеми с моторите на Pratt & Whitney на самолетите Airbus A320, което принуждава някои от тях да да бъдат спрени от приложимост от самолетни компании, в това число Wizz Air и Lufthansa.

Първоначалната прогноза на Ryanair за финансовата година до края на март 2025 година беше, че ще транспортира 205 милиона пасажери, в съпоставяне със 183.5 милиона за предходните 12 месеца.

" Предвид по-малкото самолети, може би ще би трябвало да понижим броя на пасажерите от 205 на 200 милиона ", сподели още О " Лиъри. " Ако потенциалът се усилваше, мисля, че цените на билетите щяха да падат, " добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР