Увеличението с 20 лева на пенсиите не решение. То е

...
Увеличението с 20 лева на пенсиите не решение. То е
Коментари Харесай

Зарков: Увеличението на пенсиите с 20 лева не е решение

" Увеличението с 20 лв. на пенсиите не решение. То е в преизчисляване на всички пенсии, което не се е случвало от 2008 година. Нищо не се трансформира с това нарастване, а и основава възприятие на неравнопоставеност. Депутатската заплата се преизчислява на всеки 3 месеца, пенсиите не са от 10 години. Това би трябвало да се промени и ние ще го предложим ". Това сподели едно от младите лица в Левицата и зам.председател на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ".

„ Още в акцията, когато се организираше едно наддаване за минималната пенсия, ние считахме, че не е това решението, само че те заявяваха - 300 лева, минимални. За нас, социалистите в българския парламент, решението е преизчисляване на всички пенсии, което естествено преизчисляване ще вдигне най-ниските пенсии. Тъй като преизчисляване на пенсиите, по отношение на междинния застрахователен приход, не се е случвало в България от 2008 година резултатът от това нещо е, че право на пенсия, преди тази дата и право на пенсия, което бихте придобили в този момент, има големи разминавания. За един и същи работен стаж, за една и съща специалност, може да се получи разлика в пенсията от 25-30 %. Най-ощетени са старите, там са и най-малките пенсии. Затова предложихме законопроект, с който да преизчислим пенсиите, който щеше да докара до повишение на най-ниските пенсии, само че и до равнене на тези диспропорции. Този законопроект беше отритнат ", добави Зарков.

Той приказва и по нашумялата тематика от последните дни, а точно Българска социалистическа партия да вземе за прилагане паметника „ Бузлуджа ".

„ Не ни е лишила демокрацията Бузлуджа, тя е държавна благосъстоятелност в резултат на закон. Въпросът е какво се случва с него, откакто е държавна благосъстоятелност.

Засега 10-годишен интервал ни удовлетворява. Спешно би трябвало да се предотврати разрухата.

Трябва да се знае какво ще стане и какво би трябвало да се прави, с цел да знаем какъв брой пари ще са нужни. В момента тече проучване на най-важните, най-спешни ремонтни действия, които ние сме подготвени да правим, след което започваме дарителска акция.

Няма да е елементарно, само че то, в случай че беше елементарно, нямаше да е в това положение ", разгласи Зарков.

„ Партията е подготвена да се ангажира и да търси най-различни средства и способи на финансиране, дарителска акция, планове, статут.

Да, за социалистите това е особено място. Но би могло да бъде особено за всички. И аз съм последовател на концепцията, че това може да е място, обединително, където всеки да върви. Не е нужно да го идеологизираме в допълнение ", уточни социалистът

Връщайки се към настоящите тематики от седмицата и по-конкретно гласувания на първо четене закон, съгласно се лимитират заплащанията в брой до 1000 лв. той съобщи, че тази сума не е доста обоснована.

„ Трябва да се каже за какво е толкоз. Банките няма да са недоволни от тази мярка, въпросът е дали ние хората ще сме удовлетворени. Ако това ще докара до понижаване на сивата стопанска система, която е убийствена, за какво не ".

След националния съвет на Българска социалистическа партия за промени в изборния кодекс той удостовери предлагането 120 депутати да се избират мажоритарно и 120 съразмерно.

„ Няма условия за това нещо за в този момент. Числото 240 не е култ. Хубаво е и би трябвало да има референдуми, само че би трябвало да си вземем уроците. Когато решим да идем, дано да участваме, да приказваме, с цел да знам, че взетото решение дава отговор на действителната воля за някаква смяна, след което да я съблюдаваме. Сега се употребява като политическа пиратка ", разяснява Зарков.

Относно обстоятелството, че е толкоз млад и към този момент народен представител той сподели:

„ В Народното събрание е по-трудно, в сравнение с чаках. Някои се чудят, някои ми се радват. Един ден си споделям има смисъл, различен ден се чудя с какво се понечвам. ", сподели още Зарков в студиото на Българска национална телевизия и призна, че с цел да се мисли за избор на съмнение би трябвало да изтекат 100 дни.

Той удостовери, че в действителност има концепция и от есента да излъчват лична телевизия на партията Българска социалистическа партия ТВ.
„ Има нужда от конгрес на свободното слово. Уверен съм,че ще имаме телевизия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР