Увеличението на заплатите в структурите на МВР за идната година

...
Увеличението на заплатите в структурите на МВР за идната година
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Всички служители на МВР заслужават увеличение на заплатите, но...

Увеличението на заплатите в структурите на Министерство на вътрешните работи за идната година ще бъде с 15%, въпреки от синдикатите да не престават да упорстват за двойно по-висок растеж на нарастването. Икономическата обстановка в страната е такава, че това са оптималните благоприятни условия на страната, и се надява през 2021 година дефектът от коронакризата да стартира да отшумява, с цел да може заплатите да станат още по-справедливи.

Това разяснява министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в ефира на " Канал 3 ", представен от " Евроком ".

„ Нормално е всеки човек, който прави някаква професионална активност, да се стреми към по-висока заплата. Ние започнахме договаряния в нашето министерство с всичките синдикати. Основното нещо е, че в нашето министерство работят над 40 хиляди чиновници. 15% нарастване на разноските за заплати е 231,5 млн. лева Увеличението на главната заплата води след себе си още едно нарастване според от това, дали даден чиновник има по-голям стаж. Всичките ни чиновници заслужават нарастване на заплатите, само че такива са опциите на страната сега. Ще можем да приказваме следващата година за още нарастване на заплатите, в случай че бъдат преодолени икономическите последствия от пандемията “, сподели министърът.

Друга смяна, която ще настъпи от 1 януари, е финансиране на 13 хиляди чиновници, които поставят ексклузивен труд.

Относно противоепидемичните ограничения Терзийски съобщи, че още в самото начало след влизането в действие на заповедта са получени сигнали за заведения, които работят. Веднага са подхванати ограничения и са открити нарушителите.

Глобите, които се постановат за физически лица са от 300 до 1000 лева, само че инспекциите са сложни и включват ревизия по труда и храните, което прави санкциите солени за извършители.

Терзийски означи, че в действителност доста от сигналите се подават и от хора работещи в сектора, които откриват, че конкоренцията си разрешава нарушавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР