Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна

...
Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна
Коментари Харесай

КНСБ: Трябва по-високо заплащане за работещите в градския транспорт на Варна!


Увеличението на заплатите може да стане с приемане на тригодишна Програма за стабилно нарастване на приходите в Градски превоз. Изчисленията на КНСБ демонстрират, че за задачата ще са необходими около 2 милиона годишно към фонд Работна заплата в сдружението. 

" Не сме предложили нарастване на цената на билета, а Общинският съвет да финансира личното си сдружение, защото има ангажимент към него ", разяснява Пламен Димитров. 

По-рано през днешния ден е била извършена среща с кмета на Варна Иван Портних, на която той е поел ангажимент да изследва въпроса. В Общинския съвет разглеждането на предлагането на КНСБ може да стане още през август, преди локалният парламент да се разпусне с края на мандата, счита синдикалният водач.

" Ако няма такова деяние, да се стабилизира упованието на хората, че това сдружение ще го бъде и че там ще има растеж на заплатите, няма да има и водачи ", съобщи Димитров. По думите му, поради ниското възнаграждение в Градски превоз към този момент стартира да се изпитва апетит за водачи. Все още обаче няма проблеми с изключителния труд, каквито има в София, където има дефицит от 200 водачи. 

На 900 лв. да се покачат  на медицинските сестри в учебното  и детското опазване на здравето в морската столица, упорстват още от КНСБ. Вдигането на месечните хонорари на медсестрите, които  в момента са към 750-800 лв., може да стане на две стъпки - един път през есента и повторно от 1 януари следващата година. 

От КНСБ упорстват и за увеличение със 100 лв. на заплатите в областта на културата във Варна. Искането им е това да стане до края на годината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР