Увеличението на заплащането на нощния труд на полицаите е въпрос

...
Увеличението на заплащането на нощния труд на полицаите е въпрос
Коментари Харесай

Младен Маринов: Увеличението на заплащането на нощния труд в МВР е въпрос на бюджет

Увеличението на заплащането на нощния труд на служителите на реда е въпрос на благоприятни условия и на бюджет, разяснява вътрешният министър Младен Маринов във връзка планувания за 5 юли митинг на служители на реда и надзиратели.
 Полицаи и надзиратели на народен митинг на 5 юли
Вътрешният министър разграничи двете тематики – нощен и ексклузивен труд. " По отношение на изключителния труд сме правили срещи и работни групи и задачата ми е да създадем такава организация, че да понижим до най-малко полагането му. Същевременно, без ексклузивен труд не може, изключително при спешни обстановки ", съобщи той. Маринов напомни, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са на ненормиран работен ден и могат постоянно да бъдат призовани да изпълнят публичния си дълг.

По отношение на нощния труд, считам, че заплащането е малко, само че е въпрос на благоприятни условия и на бюджет, уточни вътрешният министър. При съществуване на средства, това може да бъде поправено, вероятно след договаряния за бюджета другата година. Заплащането е въпрос на бюджет и бюджетни средства, сподели Младенов и добави, че през последните две години заплатите в Министерство на вътрешните работи са вдигнати с близо повече от 30%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР