Увеличението на цените през м. август за сделки с доставка

...
Увеличението на цените през м. август за сделки с доставка
Коментари Харесай

Повишение на цената на газа за септември прогнозира Булгаргаз

" Увеличението на цените през м. август за покупко-продажби с доставка през месец септември докара и до покачване на показателя, по който " Булгаргаз " ценообразува – показател TTF месец напред.

За интервала от внасяне на заявката в КЕВР на 10.08. до днешна дата, този показател е повишен с почти с 13 % от 30.973 евро/MWh (към 10.08) до 35 евро/MWh (към днешна дата). " Булгаргаз " следи от близко борсовия показател и балансира това нарастване да не бъде трансферирано напълно върху цената на газа на контролирания пазар.

Прогнозите на " Булгаргаз " са за покачване на цената на природния газ за м. септември по отношение на м. август, като към днешна дата то е с към 5.5% до равнища от 62,90 лв.. “.

Ще има ли рецесия с газа през зимата

Това изясни изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева по време навън съвещание на КЕВР за разискване на подаденото на 10 август от сдружението заявление за одобряване на цена за септември, по която да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Окончателното предложение за цената ще бъде подадено на 1 септември.
 istock istock
" Булгаргаз " ще обезпечи нужните количества природен газ за клиентите си за 2024 година, изясни изпълнителният шеф на сдружението. Компанията има контракт с Азербайджан, има ресурси в хранилището в Чирен, завършват договарянията за доставки на полутечен природен газ по десетгодишен контракт, който ще обезпечи още 1 милиард кубически метра газ.

Деница Златева още един път уточни, че няма причина за безпокойствие по повод съществуването на природен газ в страната и сигурността на доставките.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР