Увеличението на цените на наемите е епидемия, която се разпространява

...
Увеличението на цените на наемите е епидемия, която се разпространява
Коментари Харесай

Андора забранява купуването на къщи от чужденци

Увеличението на цените на наемите е зараза, която се популяризира в разнообразни елементи на света. Реакцията на този тежък за жителите проблем не е еднообразна и зависи от всяка администрация. В Андора реакцията беше възбраната за закупуване на жилища от чужденци.

Това разгласи преди няколко дни държавното управление на Андора, управлявано от Ксавие Еспот, и утвърдено от Генералния съвет на Княжеството. Постановен е мораториум, с който краткотрайно се стопират „ разрешенията за задгранични вложения в недвижими парцели “, т.е. краткотрайно се не разрешава закупуването на жилища от чужденци за незнаен интервал, само че който никога няма да бъде по-кратък от три месеца, предава eleconomista.es.

Както държавното управление на Андора изясни в изказване, този мораториум е „ нужната предварителна стъпка тази есен за установяването на налог върху задграничните вложения в недвижими парцели “, тъй че той ще остане в действие, до момента в който не бъде създаден закон за одобрение на налог върху покупката на жилища от чужденци - налог, който може да доближи 10%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР