Увеличението на цената на водата в Бургас е шок и

...
Увеличението на цената на водата в Бургас е шок и
Коментари Харесай

Хотелиери обжалват поскъпването на водата в Бургас

Увеличението на цената на водата в Бургас е потрес и смут. Това сподели заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Той се обърна към сътрудниците си от сектора с апел да се откажат от услугите на ВиК.

Браншът е в потрес от фрапантния скок с 60% в разгара на летния сезон.

„ Колеги, стига сме играли ролята на боксова круша! Крайно време е да се обединим и да създадем нещо, тъй като по вода вървим, а сме жадни. Под нас има вода и ще създадем всичко допустимо да се откажем от услугите на ВиК “, съобщи хотелиерът.

От КЕВР прецизираха в в детайли известие, че нарастването на цената на водата е калкулирано в капиталовата стратегия на ВиК- Бургас, разясни кореспондентът Лора Стаматис. То е обвързвано с стартирането в употреба на два нови язовира „ Ахелой “ и „ Порой “, които е трябвало да обезпечат различно водоподаване при положение на суша по Черноморието.

„ Не мисля, че това нарастване е целесъобразно. Разбирам потребността от финансови вложения и възстановяване на инфраструктурата. Има проблеми с водоподаването през юли и август, когато Слънчев бряг е цялостен с туристи. Налягането на водата пада фрапантно и гостите ни се оплакват. Има потребност от вложения, само че не може да се удвои цената на водата “, разяснява пред Би Ти Ви Александър Александров. Той е шефът на хотел в Слънчев бряг.

Категорично ще апелираме решението, чакаме помощ от държавното управление, добави той.

„ В момента сме притиснати до стената от галопиращата инфлация, която през последната година смазва бизнеса. Не виждаме никаква помощ от страната, а последната вест за 60% нарастване на водата не е калкулирана, не е планувана. Не можем да прехвърлим този разход върху крайния консуматор “, споделя Александров.

„ Кухнята ни е на газ, а и отопляването на водата. Тя обаче също нараства с 60% и не знаем какво ще вършим. Печалбата на хотелите е извънредно дребна и новината за новите цени е извънредно неприятна “, добави той.

„ Днес ще излезем с писмо и търсим правна опция, която да апелираме “, сподели пък Налбантов.

„ Всичко, което се прави е на мрачно. Каква е изгодата от това да се причисляват два язовира? След 17 часа по горните етажи на хотелите няма вода. Това е една огромна спекулация “, добави той.
ТЕМА преди 27 дни 4121 преди 2 месеци 1484 преди 2 месеци 1609
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР