Увеличението на такса "смет" в Бургас се отменя. Това стана

...
Увеличението на такса "смет" в Бургас се отменя. Това стана
Коментари Харесай

Увеличението на такса "смет" в Бургас се отменя

Увеличението на такса "смет " в Бургас се анулира. Това стана ясно през днешния ден по време на провеждащата се последна за годината общинска сесия в града. Предложението за нарастването бе включено в дневния ред. То предвиждаше скок с 0,1 промила или с към 10 лв. за апартамент, както излиза наяве от докладната. Вносителят й заместител - кметът Руска Бояджиева обаче я отдръпна.

Причината е, че останалите общини не желаят да вземат участие солидарно в поддръжката и ръководството на депото в село Равнец край Бургас.

А в случай че те не вземат участие, ще се получи по този начин, че след нарастването по-голямата тежест от разноските ще се падне на жителите на община Бургас, обясни кметът Димитър Николов.

Според него, преди 10 години, когато е юридически планът за построяването на депото, не се е предвиждало, че ще има толкоз огромно количество електронни боклуци, които да се преработват.

Кметът Николов сподели още, че ще се търсят вътрешни запаси, с които да се покриват разноските по събирането, извозването, преработването на отпадъците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР