„Увеличението на пенсиите през 2008 г. от Тройната коалиция е

...
„Увеличението на пенсиите през 2008 г. от Тройната коалиция е
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Пенсиите не са увеличавани с толкова през последните 12 години - средно с 12.8%

„ Увеличението на пенсиите през 2008 година от Тройната коалиция е голямо, по-късно ГЕРБ задържаха пенсиите 12 години. В нарушаване на българското законодателство 3 години ГЕРБ не осъвременяваха пенсиите на българските пенсионери – 2009 година, 2010 година и 2011 година По този метод нарушаваха закона, само че го обясняваха с рецесията в България. “ Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков от парламентарната естрада по време на дебатите за приемане на бюджета за Държавното публично обезпечаване.

По думите му сега пенсиите се покачват с толкоз, колкото не са увеличавани през последните 12 години, само че комфортно се пропуща да се спомене, че през 2009 година, 2010 година и 2011 година те не са били осъвременявани.

„ Нека всички български пенсионери да си зададат въпроса, в случай че бяха осъвременявани тогава пенсиите, в това число с мизерните 5-6%, с които ги увеличаваха през целия интервал на ръководството си ГЕРБ, в този момент пенсиите им щяха да бъдат най-малко 15-16% по-високи от сегашните “, безапелационен бе министър Гьоков.

„ Когато се приказва за пенсии, ГЕРБ би трябвало да мълчат отговорно “, сподели още общественият министър и изясни за какво: „ Не може да гледаш по какъв начин 12 години при осъвременяването на пенсиите старите изостават от новите и да не взимаш никакви ограничения за това. Не може 12 години да управляваш и да държиш пенсиите на мизерни равнища и в този момент, като се усилват приблизително с 12.8%, да се внушава на българския народ, че надали не някой е направил нещо неприятно и да се омаловажава това деяние на държавното управление. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР