Увеличението на пенсиите е средно около 64 лева, като средната

...
Увеличението на пенсиите е средно около 64 лева, като средната
Коментари Харесай

Средната пенсия става 550 лв., кълне се Гълъб Донев

" Увеличението на пенсиите е приблизително към 64 лв., като междинната пенсия става 550 лева Това, което одобри Народното събрание на първо четене, е предлагането, което внесе служебното държавно управление – 340 лева минимална пенсия, 170 лева обществена пенсия за напреднала възраст, 1500 лева оптималната пенсия и приблизително нарастване от 12,5% за безусловно всички пенсионери в страната ", изясни в ефира на   " Събуди се "  вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев.

По думите му над 50 лева на месец ще получат 1,132 млн. пенсионери. " Това нарастване е приблизително към 86 лева То ще засегне най-вече хората от междинния ешелон. 954 000 ще получат малко под 50 лева нарастване на пенсиите. Предвидени са 35 млн. лева за това доплащане към пенсиите, с цел да доближи приходът им размер над линията на беднотия ", добави министърът.

От служебния кабинет оферират компенсирането до линията на беднотия да става през общественото подкрепяне. 

" 13,3% е нарастването на минималната пенсия, 14,3% е нарастването на обществената пенсия за напреднала възраст. Няма да има хора, които да получат под 50 лева нарастване. Това, че предлагането се прави от служебно държавно управление, не е неточност и препъни камък, който да докара дебата в парламентарна зала до неприемане на изменението ", разяснява Донев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР