Увеличението на доходите трябва да бъде поне толкова, колкото да

...
Увеличението на доходите трябва да бъде поне толкова, колкото да
Коментари Харесай

Петър Кънев: Между Резово и Малко Търново оградата не е двойна, а единична – нужни са бързи мерки

Увеличението на приходите би трябвало да бъде най-малко толкоз, едвам покрие инфлацията, сподели бургаският народен представител

“От към десетина дни има стопляне в връзките сред партиите. Хора и водачи, които преди не се поздравяваха, в този момент седнаха на една маса и си приказват. Шанс за държавно управление има. ” Това съобщи националният представител от “БСП за България ” Петър Кънев в ефира на bTV Radio, оповестяват от пресцентъра на групировката.

Той напомни, че в случай че не е бил изработен компромис за образуването на Тройната коалиция, в този момент нямаше да сме членове на Европейски Съюз или щяхме да влезем 6 години по-късно, дружно с Хърватия. “Политическите водачи би трябвало да превъзмогнат своето его и да се търсят разновидности ”, счита Кънев.

“БСП мина в един кръг от диалози с “Продължаваме смяната ”, където имаше съществено припокриване сред това, което предлагаме в нашата обществена стратегия и това, което те мислят. Минаха и договарянията с ГЕРБ, където имаме много по-сериозни разлики ”, означи социалистът.

Депутатът от левицата съобщи, че Българска социалистическа партия ще поддържа удължаването на Бюджет 2022 година, като ще внесе доста ремонти сред първо и второ четене. “Оттук нататък предстоят още диалози за пакет най-малко ограничения, с който да са съгласни всички партии и който да внесем като оферти, за да няма “сватбарско наддаване ” , уточни той.

Според него би трябвало да имаме самообладание и да не се бърза в съдружните диалози, тъй като в обстановката на война, икономическа и политическа рецесия, би трябвало да се вземат решения доста деликатно и доста обрано.

“Увеличението на приходите би трябвало да бъде най-малко толкоз, едвам покрие инфлацията . Това, което приехме в Народното събрание за бизнеса - таван на цените на ток, е едно доста положително решение. Трябва да се откри сходно решение и за природния газ ”, разяснява още Петър Кънев. По думите му инфлацията е доста сериозен камшик за най-бедните и в тази тенденция Българска социалистическа партия ще предложи свои решения сред първо и второ четене на бюджета.

Според социалиста би трябвало коренна смяна в охраняването на границата. “В района от Резово до Малко Търново оградата фактически не е двойна, а единична. Трябва да се подхващат доста бързо ограничения. В последните 2-3 години по оградата нищо не се правеше. Допреди година и половина отговорник за поддържането на оградата в този сектор беше регионалният шеф на Бургас, който нямаше пукнат лев обезпечен от страната за това ”, показа още Кънев, който е народен представител от региона.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР