Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно.За това предупреди в ефира

...
Увеличението на данъците е абсолютно неизбежно.За това предупреди в ефира
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Вървим към една все по-трудна за правене на бизнес среда. Ще убием средната класа

Увеличението на налозите е безусловно неизбежно. За това предизвести в ефира на БНР икономистът Кузман Илиев, който е и ръководител на обединяване " България може ".

" За страна в ръб е извънредно рисково да има недостиг. В един миг може да не успяваш да плащаш заемите, които си взел, а това заплашва валутната непоклатимост ".

Експертът подсети, че още преди две години е почнал да насочва предизвестия, че ще се стигне до повдигане на данъците.

" Защото хазната е на алено. Вече ни се споделя, че МВФ го изисква. Това е опит да се замаскира обстоятелството, че България дълго време водеше една неразумна политика във връзка с хазната ".

С ниските налози ние вършим дъмпинг на нашите европейски сътрудници, означи още той в предаването " Хоризонт за вас ".

" Ако ги вдигнем, с тази забатачена административна тежест, която имаме, ние губим конкурентни преимущества.

Вървим към една все по-трудна за правене на бизнес среда. Ще убием междинната класа ".

Той разяснява решението на Народното събрание да разпореди на министъра на финансите в период до 31 март т.г. да предприеме нужните дейности за покриване на оперативния недостиг във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ", който е в размер на 1 милиарда лева

" Очевидно има сериозен политически напън към финансовото министерство и Асен Василев.

Днес Европа е в застоялост. Икономиката не се развива. Следователно не се употребява толкоз доста електрическа енергия и цената ѝ не е толкоз висока. Виждаме по какъв начин този фонд е декапитализиран.

Грешката е на редовно равнище. Цяла Европа стартира да създава все по-малко сила. Причината е така наречен Зелена договорка. Докато Китай, Индия и други се развиват и отварят мощности, Европа се самоубива. В България ситуацията е трагично.

Кузман Илиев дефинира протичащото се в ръководещото болшинство като " игра на нерви ".
" В началото Борисов може би имаше превес да слага в неуместна обстановка сътрудниците си, само че позагуби самодейността. Има едно надиграване. Но в случай че теглим чертата, няма да има особена разлика при едни изборни условия.

За България това води до пропуснати шансове. Исторически моменти се пропущат в енергетиката, във военното дело, в мигрантската тематика, в Зелената договорка. Не се приказват значимите неща, а такива, които са второстепенни.

Това се отразява на бизнеса. Създава се неподходяща среда на неустановеност ".

Илиев уточни повода да сътвори обединяване " България може ".

" Всичко, за което приказвам през последните няколко години, стартира да се материализира. В един миг си дадох сметка, че би трябвало да направя нещо, а освен да го проучвам.

В момента нямам потенциал и запас да вземам участие в избори или да върша политически планове. Извършвам идеологическа работа на терен. В следствие не изключвам опцията това да се трансформира и в политически индивид.

" България може " няма кой знае какъв брой скъпи начинания, разяснява той въпроса за финансирането на сдружението.

" На правилото на поддръжка от самите хора, от дарения. Стъпка по стъпка, за всяка една идея се тества дали може да се откри транспарантен запас. Искам да е мъчно, постепенно, малко по малко и хората да видят, че може и по този начин.

Събирам съидейници, които да си дадат времето и силата за идеята ".

Той не желае да бъде категоризиран през призмата на определенията " русофил " или " русофоб ".

" Това е обидно. България би трябвало да е посредник сред Русия и Украйна и този спор да спре, тъй като ще ни опустоши. Това прави ли ме русофил, или ме прави българофил?

Уважавам американците, почитам руснаците, само че постоянно подсещам, че ние имаме наш интерес "./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР