Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните

...
Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните
Коментари Харесай

Нараства броя на имунизираните срещу коронавирус в област Русе

Увеличение в броя на направените имунизации против Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско през отиващата си към този момент седмица.

Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 36% повече по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 9-и и 15-и октомври са 293-ма, до момента в който от 2-и до 8-и този месец те бяха 216. Въпреки това увеличеният брой на осъществените имунизации се дължи на покачвания интерес към слагането на бустерна доза, а не към първично имунизиране. Повече от 98% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал няма ваксинирани деца.

Колкото до броя на инфектираните, то той остава съвсем същия на седмична база. Новите случаи през последната седмица са 107, като измежду тях няма деца. В процентно съответствие това съставлява нарастване на заболелите с към 3% по отношение на миналата седмица, когато те бяха 104. Същевременно обаче един мъж и една жена с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 940, като от тях 1946 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 133 628 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 791 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 894 русенци. Бустер с приспособена ваксина е сложена на 949 души, сочи информация в Единния информативен портал.

Активните случаи все още са 112, от които 25% или 28 души са на болнично лекуване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР