Увеличение на заплатите в съдебната система с 12% е заложено

...
Увеличение на заплатите в съдебната система с 12% е заложено
Коментари Харесай

Заплатите в съдебната власт ще се повишат с 12% за 3 години

Увеличение на заплатите в правосъдната система с 12% е заложено в бюджетната прогноза за интервала 2019-2021 година, която през днешния ден беше утвърдена от Пленума на Висшия правосъден съвет, заяви lex.bg. Индексацията ще бъде на база удвоената междинна работна заплата в бюджетната сфера за четвъртото тримесечие на 2017 година Това прави са 2186 лева - на толкоз по закон би трябвало да е равна най-ниската магистратска заплата.

Гласуваната през днешния ден тригодишна бюджетна прогноза е в осъществяване на решение на Министерския съвет от 31 януари т.г. Одобрените планове ще бъдат изпратени на финансовото министерство, а прогнозата ще бъде предоставена на министъра на правораздаването Цецка Цачева за подкрепяне при правенето на проектобюджета на правосъдната власт за 2019 година

От думите на представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, който е и ръководител на бюджетната комисия, стана ясно, че в бюджетната прогноза са заложени проценти за спомагателни хонорари за спецмагистратите.

Отделно от това са планувани 1 млн. лв. за съдилищата и прокуратурата по отношение на въвеждането на е-правосъдието.

За трите години са планувани 3.1 млн. лева за локални налози и такси, като 2.8 млн. лв. са заложени за налози на правосъдните здания и 300 000 лв. за тези на останалите органи на правосъдната власт. На 31.3 млн. лв. възлиза прогнозата за финансови разноски, а запасът за неотложни и непредвидени потребности е в размер на 900 000 лв. за всяка година от прогнозния интервал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР