Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят

...
Увеличение на заплатите в държавната администрация за служители, които работят
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Мерките са за потушаване на напрежение или „купуване“ на симпатии

Увеличение на заплатите в държавната администрация за чиновници, които работят на „ първа линия “ в изискванията на корона вируса. Надбавки за пенсионерите и пари за бизнеса, който пострада от рецесията – това даде обещание кабинета преди дни.

„ Ако обстановката не беше толкоз политизирана, колкото е сега, щяхме де си помислим, че някой е измислел добра икономическа мярка. Това фактически е обвързвано с напъните, които някои хора поставят в битката с ковид, различен е въпросът до каква степен е ефикасна “, разяснява в предаването „ Тази заран “ някогашният зам.-финансов министър Любомир Дацов.
Борисов: Нито ще затваряме бизнеси, нито ще затваряме хора Имало „ подправени вести “ за стягане на ограниченията и изключително състояние
Според него доста проучвания демонстрират, че по време на рецесия, една от положителните и работещи ограничения, е точно повдигането на приходите, изключително обвързваните с пенсионерите. Самият механизъм на трансмисия към стопанската система най-малко в България е много ефикасен съгласно данните, означи Дацов.

„ В случая това, което е управлявало държавното управление да разгласи тези планове, в действителност няма нищо икономическо. Повечето от ограниченията, които бяха оповестени като антикризисни, в действителност са ориентирани към потушаване на напрежение или „ пазаруване “ на благосклонности “, счита Любомир Дацов.

Бюджетът се държи извънредно спестовно към тази обстановка, безапелационен беше той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР