Увеличение на работните заплати в четирите общински дружества - Столичен

...
Увеличение на работните заплати в четирите общински дружества - Столичен
Коментари Харесай

В столичния градски транспорт се готвят за стачка

Увеличение на работните заплати в четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност. За това упорства синдикална организация Федерация на транспортните служащи към Конфедерация на труда " Подкрепа " . Работещите са подготвени за едночасова ефикасна стачка.

Искането на синдикалистите е за 30% нарастване на заплатите със задна дата от първи януари . Овен за възнагражденията, зрее напрежение и поради текучество на фрагменти и изискванията на труд.  За 2021 и 2022 година водачите са натрупали над 32 000 работни дни необработен заплатен годишен отпуск. Тъй като нямат задоволително сътрудници, водачите не могат да си употребяват отпуската.

Председателят на Федерацията на транспортните служащи към Конфедерация на труда " Подкрепа " Иван Кирилов напомни пред БНР, че към този момент е изтекло тригодишното съглашение за годишно нарастване на заплатите с 10 %, а от синдиката няма да одобряват още веднъж нарастване с толкоз поради забележителната онфлация.

Във вторник ще се състои Съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община, на което ще се разиска точно нарастването на заплатите на работещите в четирите общински транспортни сдружения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР