Увеличение на полицейските заплати не е планирано в бюджет. Това

...
Увеличение на полицейските заплати не е планирано в бюджет. Това
Коментари Харесай

Полицейските заплати няма да се увеличават

Увеличение на полицейските заплати не е планувано в бюджет. Това съобщи в коментар пред публицисти вътрешният министър Младен Маринов. Той взе присъединяване в конференцията " Трафик на хора и киберпрестъпления " във връзка Европейския ден за битка с трафика на хора.

Заплатите на полицейсите чиновници ще бъдат увеличени в границите на 10% нарастване в бюджетния бранш, като в границите на това ще се вършат съответните преразпределения.

По случая със арестувания в Испания българин, част от екипажа на транспортен съд, на който са открити 1400 кг.кокаин, Маринов изясни, че полицията авансово е имала връзка с сътрудниците. Операцията по задържането на опиата обаче е напълно на испанските управляващи.

Маринов изясни, че в случай че по линия на интернационалното съдействие се изисква информация, тя ще бъде дадена и с това българското присъединяване завършва.

Вътрешният министър не даде повече информация по случая със стрелбата на двамата военни магистрати, за която стана ясно през вчерашния ден.

Припомняме, двама се проверяват по случай на пукотевица в центъра на София от 22 октомври.

Маринов изясни, че постовете на двамата постановат следствието да се извърши от други служби - в тази ситуация Военна полиция и Национална следствена работа. Министерство на вътрешните работи е подхванало дейностите, които имат по закон - да запазят произшествието, да уведомят способените органи и да са напълно на тяхно разположение, в случай че се наложи друго подпомагане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР